Proteză de sân

Mastectomia este intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează țesutul mamar pentru a se trata un cancer existent sau pentru a se preveni apariția cancerului. O mastectomie are un impact dramatic asupra felului în care o femeie își percepe corpul și feminitatea. În cazul mastectomiei sănătatea fizică a pacientei este primordială. Starea psihică nu trebuie să fie însă neglijată. Unul dintre efectele adverse ale mastectomiei este impactul negativ pe care îl are pierderea sânului asupra psihicului pacientelor. Efectele emoționale și impactul asupra vieții personale pot fi devastatoare. În urma mastectomiei se dezvoltă o serie de mecanisme psihopatogene de natură depresivă: stări depresive, dificultăți de integrare, anxietate, nivel scăzut al stimei de sine.
Există o soluție, care poate ajuta femeile, care au suferit o mastectomie: o proteză de sân cu aspect natural. Aceasta este confecționată din gel siliconic, imită bine mișcarea, forma, structura şi elasticitatea sânului natural. Proteza de sân reprezintă cea mai bună soluție de recăpătare a armoniei fizicului feminin şi de redobândire a încrederii în sine pierdute.


Un sfat psihologic bun ar fi ca acele femei care au suferit o mastectomie, să stabilească mai întâi o bună relație cu ele însele, acceptarea de sine, cu toate imperfecțiunile, este un proces anevoios. Pot ajuta micile atenții oferite propriului corp (masaj, băi parfumate, coafor, shopping, sport, dans). Cu o bluză frumoasă sau rochie nouă, pe care le pot purta cu ajutorul unei proteză de sân și cu un sutien special, se pot vedea din nou frumoase, sănătoase și speciale, pentru a se bucura din nou de viață.